onsdag 23 december 2015

God Jul!!


Så var det äntligen jul! Vi har haft en tuff december. Blod, svett och tårar har det varit (bokstavligt talat), inte minst när Twinkle blev dålig. Vi vet fortfarande inte vad som orsakade hennes magproblem, men vi hoppas ändå att det värsta är över.

Vi träffade en tredje veterinär på djursjukhuset i måndags. De behövde ta ett nytt blodprov då ett av proverna de tagit innan fastnade på Arlanda på väg till Tyskland för analys. Den nya veterinären verkade mycket duktig och undersökte henne noggrant. Hon sa att vad det än är så verkar det inte akut och hon ser inte sjuk ut. Jag läste förövrigt journalerna - alla undersökningar dom gjort står det "utan anmärkning". Nu vet jag ju av egen erfarenhet att "utan anmärkning" inte nödvändigtvis betyder att inget är fel. Inte heller det faktum att man inte ser sjuk ut... (Hade de här människorna varit läkare hade vi kanske inte ens blivit trodda. Men lyckligtvis var de veterinärer.)

När Twinkle kräktes blod den där tisdagen för två veckor sedan så trodde jag att det var kört, att de inte skulle kunna göra något. Nu har dom förvisso inte kunnat göra så mycket eftersom att dom inte vet vad som orsakade det, men jag hade aldrig vågat hoppats på att hon skulle hämta sej, vilket det verkar som att hon gjort! Det blev den bästa julklappen!






Vill man ha en utmaning såhär till jul kan man försöka få en katt att posera framför kameran! I det här fallet på en fårskinnsfäll framför granen. Dessutom i ett mörkt vardagsrum med ISO 3200 (en utmaning för kameran). Men jag tycker vi fixar det rätt bra, trots allt! :) På den första bilden ser det ut lite som att det fattas en bit päls på tassen, vilket är helt korrekt. Stackars kissen har ju tagit blodprover...



6 kommentarer:

  1. God Lul till er också.....Hoppas Twinkle håller sig frisk...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) ja det hoppas vi med, God Jul! :)

      Radera
  2. God Jul ska det så klart vara :-)

    SvaraRadera
  3. Tycker att du lyckades väldigt bra med God Jul kortet! Vet ju hur svårt det är med en katt som är så kelig som Twinkle! Kraaaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hon kan vara lite svår att fånga på bild :) De flesta bilderna blev väldigt suddiga :) Kram!

      Radera