tisdag 2 juni 2015

Läkarintyg & FK


Jag fyller 30 i år. Vilket innebär att jag inte längre kan ha aktivitetsersättning utan måste söka sjukersättning. Jag fyller inte år förrän i oktober, men jag fick ett brev om detta från FK för ca en månad sedan. Nu har jag varit ute i god tid och bokade läkartid för intyg redan när jag fick brevet. Jag vet ju av erfarenhet att sånt här kan ta tid.

När jag skulle söka aktivitetsersättning så ringde jag min vårdcentral första gången i november 2013 ang. intyget. Försäkringskassan ville ha min ansökan och läkarintyg senast mars 2014. Jag fick läkarintyget i juni 2014.


Jag har nu fått en läkartid för nytt intyg på torsdag klockan 8.15. Bara tiden innebär ju tortyr. Jag är så rädd att jag ska vara så tom i huvudet och inte på bästa sätt kunna förmedla hur mitt liv verkligen ser ut. Livrädd att inte bli förstådd, trodd, tagen på allvar, eller att den här läkaren som jag ska träffa nu inte är lika duktig på att skriva intyg som den förra. Även om det förra intyget dröjde så var det väldigt bra skrivet, när det väl kom.

Jag har aldrig haft problem med Försäkringskassan hittills - peppar peppar. Det har snarare varit vårdcentralen som ställt till det. Men när jag läser på Facebook om hur "alla andra" ME-sjuka fått strida, överklaga, gå upp i Kammarrätten osv, så är det svårt att inte bli orolig. Kanske lika bra att anlita advokat på en gång, säger mina katastroftankar. Men hur i helskutta skulle jag ha råd med nåt sånt, om det skulle behövas??

Mår ganska illa, bör nog vila nu.
Som avslutning på detta oroliga inlägg kommer en triss i hägg!
8 kommentarer:

 1. Vackra bilder !!!!!

  Hoppas allt går bra med intyget ... och att du får din sjukersättning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)
   Ja, jag hoppas också på det :)

   Radera
 2. Jag hoppas också verkligen att det blir bra gjort, jag ska hjälpa till så gott det går! Fina bilder på häggen - kan nästan känna hur gott det luktar :-) kram

  SvaraRadera
 3. Det är visserligen många som får bråka med FK men det finns nog allt en hel del som får igenom sina ansökningar utan överklaganden mm så jag håller tummarna att allt går bra för dig. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! <3 Ja, det är nog sant! Det är kanske inte alla som kommer ihåg att gå ut och skriva om när det gått bra :)

   Radera
 4. Så vackra foton! <3
  Jag hoppas innerligt att det ska gå smidigt för dig, både läkartid, intyg och att få beviljat sjukersättning. Det känns som lättare tider nu än när jag ansökte för två år sen! Kram!

  SvaraRadera