lördag 9 juli 2016

Lycka är ett (nästan) tomt förråd!


Har velat göra det jättelänge och nu har det äntligen blivit av! Mamma kom och hjälpte mej, som tur var, för jag hade aldrig kunnat göra det själv. Vårt förråd har, ända sedan vi flyttade in för drygt 4 år sedan, varit så fullt så man inte kunde ta ett enda steg in. Det enda vi har använt i förrådet sedan dess är julsakerna, nån resväska nån gång och mannens ikeapåse med kablar. Resten har bara stått där. Och även om vi hade velat ha något därifrån nån gång så har det inte varit fysiskt möjligt för mej att ta mej in dit och leta. Och för övrigt så har vi inte ens vetat vad vi haft där.

Men nu är röran borta. Jag ångrar att jag inte kom ihåg att ta nån före-bild på hur det såg ut i början, för jag skojar inte när jag säger att det gick inte att ta ett enda steg in!! Det var fyllt från golv till tak (nästan).

Såhär såg det ut när vi kommit halvvägs ungefär:
Och såhär såg det ut i slutet:
Nu är vi inte 100% klara heller. Kartongerna i förgrunden (en liten vit, en partylite-kartong och en flyttkartong underst), ska också gås igenom och det mesta ska slängas. Det är böcker och jag ska sortera vad som ska slängas, skänkas vidare och se om det finns nån enstaka bok som ska vara kvar.

Det som sedan ska vara kvar är följande: julsakerna (i kartongerna bakom dem man ser), några tomma flyttkartonger, ett hönsnät (fast jag vet inte till vad), en hylla som morfar byggt, våra resväskor (står uppe på hyllan), en röd "farligt avfalls-låda", en jacka, en ikea-påse med sladdar och några kompostpåsar.
Hur många kan egentligen på rak arm räkna upp allt man har i förrådet? Jag kan :) Nu fattas det bara att hänga upp några skynken mellan mej och mina grannars förråd så jag slipper se deras röra ;)

Det gick väldigt lätt att ta alla beslut också, om vad som skulle kastas, skickas till kupan samt vara kvar. Jag vet ju vilka grejer vi brukar använda och resten kommer vi nog inte att behöva igen eftersom att vi inte behövt dem på över 4 år. Det var inget "men den här är ju som fin, ändå...", eller "den här har jag ju fått av den och den" eller "den här kan ju vara bra att ha".

Karen Kingston skriver i sin bok "Rensa i röran med Feng Shui" att saker vi förvarar i källaren (vårt förråd ligger på källarvåningen) symboliserar det undermedvetna. Har man en massa röra i källaren kan det symbolisera olösta saker från det förflutna - ofta mycket tunga saker. Jag minns inte exakt hur hon uttryckte det, jag har inte boken här.4 kommentarer:

 1. Åh så skönt att få röja. Finns nog inget som ger inre tillfredsställelse än att göra sig av med sånt som bara tar plats. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, känns som att det blir lite lättare att andas efteråt :) Kram

   Radera
 2. Vad duktiga ni varit.....Skönt att bli av med grejer man bara sparar utan att veta varför :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa :) Å när det är så mycket så vet man ju inte ens vad man har :)

   Radera