tisdag 21 juli 2015

Märklig kväll!


Ikväll har det hänt märkliga saker! Jag gav mej ut på gården för att fota falk. Det var en som flög omkring och den flög nära. Efter ett tag flög den ned i slänten, jag gav mej dit för att fota. (Medan jag sitter där och darrar med min telezoom börjar jag undra om falkungar kan attackera människor. Eller om de kan sprida sorkfeber då de i princip bara äter sork.)
 Här satt den ett tag, sen flög den upp i en gran.
Sedan gick jag in ett tag. Ett par timmar senare gick jag ut igen för att försöka fota en annan falk som satt i en tall. Jag hade hoppats på att få en bild på när den flyger, men den satt bara där. Jag minns att jag hörde lite märkliga ljud bakom mej, men tänkte inte så mycket mer på det. När jag gett upp om att få en flygbild och var på väg in ser jag denna lilla boll sitta ca 1,5 meter från vår ytterdörr!!! Jag knäppte några kort, men kände att telezoomen inte längre var det bästa objektivet för denna bild. Så jag bytte till ett fast objektiv (100 mm) som är skarpare. Jag trodde aldrig att jag skulle sitta så nära en livs levande falk. När jag sedan tittat på bilderna och förstorat upp dem ser jag, när jag jämför med mina äldre bilder, att detta med största sannolikhet är samma unge som ramlade ut boet förra veckan. Den är mindre ullig nu, dock. Jag ser också att den har ett litet sår ovanför näbben. Och den är inte särskilt rädd för mej, vilket inte är så bra, egentligen.


Sedan tar batteriet i min kamera slut. Och då ser jag en tom båt glida ned för älven! Det hade blivit en sådan häftig bild! (hoppas bara att ingen drunknat) Mamma tog en bild med sin mobiltelefon. Sen kom det en annan båt och tog reda på den utan passagerare.
Sedan gick vi in. Genom vardagsrumsfönstret såg vi efter ett tag falkungen sitta på en av utemöblerna. Sedan på en lykta. Sen flaxade den upp i en blomkruka! Och sen upp på altanräcket. När den suttit på räcket ett tag, kutade den ryggen och sprang! Det såg jättekul ut, och sen flög den iväg.

Det känns som att jag borde köpa ett till kamerabatteri. Hur coolt hade det inte varit att ha en bild på en falk som sitter i en blomkruka?!

4 kommentarer:

 1. vilka äventyr du är med om :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja visst, precis bakom ytterdörren dessutom :)

   Radera
 2. Men å så mysiga naturupplevelser och äventyr! Njuter av följetongen om falkungarna och dom vackra bilderna! Så typiskt med kameran, en tom båt som flyter förbi, det är ju inte varje dag! Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej visst var det typiskt, jag får försöka återskapa händelsen i photoshop nån gång i framtiden :)
   Ja, att få se falkar på så nära avstånd har varit jättespännande och fantastiskt roligt! :) Kram <3

   Radera