tisdag 25 augusti 2015

Läkare, veterinärer & funktionsmakron


Idag var nog sommarens sista dag, enligt väderleksprognoserna kommer det bara bli kallare nu. Fast imorgon ser det ut att bli varmt också.

Jag är ganska trött i huvudet ikväll, vet inte riktigt vad jag ska skriva idag.

Jag var på läkarbesök idag, och för att göra en lång historia kort så har jag fått remiss för att utredas för endometrios (som vi tror kan orsaka kramperna). Först kommer jag att träffa en läkare för att diskutera om vi ska göra titthålsoperation. Vi får se hur det blir. Men det känns ändå nödvändigt att ta reda på vad det är som händer, för om det inte är endometrios så är det kanske något annat. Jag vet dessutom att endometrios är vanligt hos oss ME-sjuka (precis som fibro), men jag tycker personligen att det räcker med ME!

Jag har gjort en alldeles egen förinställning i Photoshop (ett s.k. funktionsmakro). Om jag öppnar en bild så behöver jag bara trycka på en knapp så ser bilden ut såhär:


Sedan kan man modifiera makrot genom ytterligare en knapptryckning och då ser samma bilder ut såhär:

Resultatet blir ju naturligtvis annorlunda beroende på hur bilden såg ut från början. Men jag tyckte det här var roliga effekter. Mitt allra första funktionsmakro.

Vi har ännu inte fått veta vad Twinkles senaste provsvar visade. Men hon har haft normal avföring sen vi besökte veterinären senast. Det var ju främst därför vi ville kolla upp henne (pga lös avföring), och att vi märkt att hon gått ned ett par hekto. Veterinären sa dock "hon är inte mager". Och så fick hon komplimanger för att hon var så snäll och lätthanterlig och för hennes fina päls! Hon är ju trots allt en birma på 12 år. För sin ålder har hon väldigt fin päls. Och birmor är inte alltid snälla hos veterinären, bara våra! ;)2 kommentarer:

 1. Att det finns såna funktioner...! Det måste ju vara en liten djungel att ta reda på vad och hur det ska se ut :-) Men otroligt snygga bilder blir det!
  Twinkle är nog en av de snällaste katterna som finns förutom Kitty som också är världens snällaste katt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, våra katter är världens snällaste! Förutom när dom skriker :)
   Tack, ja Photoshop är en gigantisk djungel, jag förstår ca 2,5% av hela programmet skulle jag tro :) Kraaaam

   Radera