söndag 2 augusti 2015

Bröllopsdag & mystisk skog


Snart firar jag och min man vår 5:e bröllopsdag! Det kommer vi att fira genom att åka till grannstaden och bo på hotell i två nätter. Hotellet har ett jättefint SPA, så vi kommer ägna oss åt det och att äta (förhoppningsvis) god mat. Det känns lite spännande, faktiskt. Jag har inte bott på hotell sen hösten 2009 då vi var i Thailand. Och för några dagar sedan köpte jag mej en ny bikini. Har inte haft på mej nåt sånt sen...hösten 2009! Och den jag hade då ser liksom inte längre lika bra ut på, tyckte jag.

Och så till nåt helt annat! För några dagar sedan följde jag med en kompis ut till en tjärn i skogen. Det var förövrigt en handikappanpassad fisketjärn, med en brygga man kunde gå efter. Tjärnen var jättefin, och det växte vita näckrosor där! Och runt omkring fanns myrmark och skog. Grejen med skogen var dock att det kändes lite mystisk. Svårt att sätta fingret på känslan. Jag märkte efter ett tag att vi hade ingen som helst signal på telefonerna, vilket är märkligt, för jag har alltid signal! Överallt, förutom i Coops mejeriavdelning. Det fanns korpar där också. (Kanske inte så chockerande, jag tror att soptippen ligger i närheten.)

När vi hade varit där började jag tänka på en gammal spökhistoria jag hört som barn, om ett ställe utanför/i närheten av byn jag gick mina första år i grundskolan. Om "galgbacken", ett ställe där det sägs att man hängde människor förr i världen (eller så var det bara en). Jag vet inte exakt vart detta skulle ha hänt, men när jag googlar på saken så hittade jag några inlägg på flashback i en tråd om hemsökta platser. Och det lär inte ha varit särskilt långt ifrån denna plats.

 

Dessa små orkidéliknande blommor växte i diket, jag har dock ingen aning om vad de heter. Nån som vet?Korpar är mäktiga. De får ju tornfalken att framstå som en småfågel!4 kommentarer:

 1. Grattis på bröllopsdagen......:-)

  Det var ju lite läskigt med den där skogen,

  SvaraRadera
 2. Jag tror det var en person som blev hängd på Galgbacken om jag inte minns fel, hur sann denna historia är det vet jag inte men det är i alla fall en spännande berättelse! Så otroligt vacker plats ni besökt - man kan ju riktigt se på bilderna så magiskt det är:-) Otroligt vackra bilder! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var en magisk plats :) Jag har inte lyckats hitta nåt konkret ang. galgbacken, att det verkligen ska ha hänt nåt där, eller att det ens finns, men ryktet verkar leva än (iaf på flashback)... :) Kram

   Radera