söndag 30 augusti 2015

Fototriss - Frukt och bär


Så var det dags för en fototriss :)

Igår, när bilderna togs, var en sån där dag då skogen luktade fantastiskt! Så där som bara barrskog kan lukta. Ibland är det synd att bilder inte kan förmedla dofter (ibland är det tur haha!).








Här kommer samma bilder igen, fast lite annorlunda. Ni som följt mej vet kanske att jag håller på att lära mej Photoshop, och är fortfarande på nybörjarstadiet. Om jag fick välja skulle världen i största del bestå av lila och rosa nyanser ;)








Här kommer ännu en bonusbild på snubben som skällde ut mej (!) medan jag fotade mina lingon.





http://fototriss.blogspot.se/2015/08/fototriss-del-310-frukt-och-bar.html



6 kommentarer:

 1. Härliga bilder på mina favoritbär .....:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är ju skogens guld :)

   Radera
 2. Å, photoshop! Vi har det nedladdat, men jag kommer aldrig till skott och lär mig det. Har du något tips på någon bra hemsida där man kan lära sig grunderna steg för steg?

  Jättefina bilder, och kul att se dem i lila och rosa. Det gjorde mig mer sugen på att faktiskt lära mig ps en gång för alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, det har jag faktiskt :) Moderskeppet har en gratis grundkurs i Photoshop, här: http://www.moderskeppet.se/grunderna/grunderna-i-photoshop-cs6/
   Det är videokurser, uppdelade i små, korta avsnitt så man kan ta det i den takt man själv vill. Den här kursen tar upp mycket om bildbehandling och grunderna i hur man navigerar i programmet.

   (Jag brukar själv använda Lightroom till mina "vanliga" bildbehandlingar, men allt som man kan göra i Lightroom kan man göra i Photoshop också, inne i ett program som finns inne i Photoshop som heter Camera Raw. Om det här lät förvirrat kommer det att klarna när du ser kursen :) Lycka till, det är jättekul!! :)

   Radera
 3. Hoppas att de här bilderna kommer med i din fotobok (om du beställer en vill säga!) för de är så fantastiska. Kraaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja, det lär de nog göra, åtminstone nån av dem :) kraaaam

   Radera