lördag 19 september 2015

Fototriss - Sällskap


Dessa två har inte bara varit sällskap till oss, utan även varit varandras sällskap i närmare 12 år nu.

Tyvärr har det blivit svårare att ha dem tillsammans på senare tid, på grund av att de behöver olika foder. Äter den ena av den andras mat blir hon förstoppad, och äter den andra av den enas mat så blir det....motsatsen till förstoppning, om man säger så.

Som jag kanske nämnt förut så har vi numer delat på dem, Kitty bor hos mamma och Twinkle hos mej. Fast de träffas ändå och nu under sommaren har de fått vara tillsammans på stugan. Men man märker på dem att de är vana att vara tillsammans och att de ger varandra stimulans. Även om minerna inte alltid ser jätteglada ut när de konkurrerar om samma liggplatser ;)








På bilden ovan verkade de vara lite osams om vem som skulle få ligga överst. Vad gäller möbeln de har så var det nämligen så att vi upptäckte att de bara ville vässa klorna på vår hallmatta. Så mamma byggde en kattmöbel och klädde in den i samma material som mattan! Som ni ser är den välanvänd!



http://fototriss.blogspot.se/2015/09/fototriss-del-313-sallskap.html



21 kommentarer:

  1. Såå uttrycksfulla de är! Jobbigt med maten kan jag tänka mig! Fint komponerad triss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) Ja, de här damerna kan verkligen uttrycka sej utan att säga nåt :)

      Radera
  2. Det lät problematiskt, vilket tur att ni kunde lösa det så att båda katterna är kvar i familjen i alla fall. Vackra katter. Vi har ju en liknande, en ragdoll precis som du trodde. Smart lösning av din mamma!

    SvaraRadera
  3. Så problematiskt med katterna, men bra att ni kunde lösa det så att de kunde stanna i familjen i alla fall. Birmorna är ju så vackra katter, och perfekta som sällskapskatter inomhus. Vi har en ragdoll, precis som du trodde. Birmor och raggisar har ju en del likheter. Smart lösning av din mamma!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst var det smart! :) Birmor och raggisar är båda superfina katter :)

      Radera
  4. Man kan väl inte vara kompisar jämt...;-)

    SvaraRadera
  5. Klart det skall bråkas för sakens skull, mittenbilden gillar jag mest :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst ska det bråkas ibland, fast dom brukar inte bråka så allvarligt, ser mer ut som att dom är sura på varandra :) Tack! :)

      Radera
  6. Vad smart att göra en klöslåda åt katterna, den verkar som sagt välanvänd!

    SvaraRadera
  7. Härligt med katter och bättre sällskap får man leta efter

    SvaraRadera
  8. Antar att Kitty bytt ut Twinkle mot Robert....för nu konkurrerar dom om hans säng :-) Ser ut som det är dags att byta ut mattan på klösmöbeln. Får bli ett höstprojekt! Fina katter = fina bilder! kram Mamman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, helst av allt vill man ju ha nån annans plats :) Kraaam

      Radera
  9. ÅH så vackra kissar! Så bra at du tolkar med vackra birmor när jag nu valt att göra något helt annat! ;) Så trist att de inte kan vara tillsammans längre. Måste vara väldigt jobbigt för dem. Kan de inte bara få mat på speciella tider då? Fungerar inte det? Jag är så glad att mina katter kan allihop äta samma foder. Ljuvliga kissar har du och det är den bästa trissen jag sett denna vecka än så länge! :)

    Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! :) Jo, det är knepigt med maten. När vi trots allt har dom tillsammans (som t.ex. på stugan) så brukar vi göra så att vi stänger in dem på natten, var för sej. Då får de äta sina egna foder. Så finns det ett specialfoder som de båda kan (och vill) äta som de får på dagen också. Dom gör ju vad som helst för att få tag på varandras mat, kanske bara för att dom vet att dom inte får. Och så är dom sådana som "småäter", dom äter lite men ofta, så det har aldrig funkat med särskilda tider, dom vill bara äta när dom själva känner för det.
      Ha en fin vecka du med!! :)

      Radera