måndag 14 september 2015

Mer norrsken


Tänkte jag skulle visa lite mer bilder jag tagit på himlen under veckan som varit. Det blev inga fler norrskensbilder i gårkväll eller i förrgår. Eller jo, jag fångade ett i förrgår som var lite skumt.

Här kommer de som var under veckan:

(jag minns inte exakt vilka jag visat hittills, så om det råkar bli repris på nån bild så var det inte min avsikt.)Det vanligaste är ju att norrsken är grönt, men med de här bilderna har jag kunnat visa att de även kan vara exempelvis lila och vita! I förra inlägget ser man att de kan vara gula också. Fast de kan vara vilken färg som helst. De här norrskenet som jag visar nu var dock väldigt svagt i verkligheten, det syntes mest som ett svagt skimmer på himlen så jag har fått förstärka färgerna som var i Lightroom.

Sen, fram mot helgen, i takt med att jag började känna mej riktigt sliten, så var det som att norrskenen började avta. Och jag vet inte hur det sett ut efter midnatt för då har jag sovit. Och efter midnatt är det knappt nån idé att kolla heller, för då är det i regel väldigt mycket dimma så det syns inte så mycket då.

I förrgår (lördag) så gick jag ut en kort stund för att kolla. Det var inga norrsken, men stjärnklart!
Senare när vi skulle gå och lägga oss och det var alldeles dimmigt så dyker det upp ett stort ljussken på himlen, nästan lite X-files stämning blev det!
Igår kväll blev det däremot inget. Jag gick och la mej ovanligt tidigt, då kroppen kändes som att den blivit misshandlad med ett baseballträ eller nåt. Så hela norrskensgrejen har nog tagit ut sin rätt, men det var det värt! :)8 kommentarer: