torsdag 3 september 2015

Stjärnor


Igår försökte jag fota stjärnhimlen. Det var inte så lätt! Det mesta som syns i bilderna såg man inte med blotta ögat, och genom kameran såg man ingenting. Det är alltså riktigt svårt att fokusera i mörkret, och kamerans autofokus fungerar inte när det är så mörkt. Men samtidigt tror jag inte att det var mörkt nog, för hade inte månen varit uppe skulle kanske stjärnorna synts bättre.

Här är i alla fall lite av det jag fotade. Dom blev sjukt brusiga. Men man får låtsas att bruset är små stjärnor :) I den andra bilden ser man, om man kollar ordentligt, två sånna där "fallande stjärnor", vilket får mej att inse att det jag fotade förut förmodligen inte alls var meteoriter. Det är mest troligt satelliter.

Skulle vilja ha ett objektiv som passar bättre för stjärnfotografi. "Jaha, du får väl höra med NASA då", säger min man. Men jag tror det skulle räcka med ett ljuskänsligt vidvinkelobjektiv :)

Den här dagen kommer dock energin att gå åt till att försöka överleva magsmärtorna...efter att ha fått vila från dessa i flera dagar är de nu tillbaka med besked...4 kommentarer:

 1. Så tråkigt med magen :( Kram!
  Förresten, kan du fånga norrsken med den kameran du har nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte, har aldrig provat. I teorin borde det vara möjligt, jag har sett norrskensbilder tagna med en kamera som har samma sensor som min. Faktum är att häromkvällen så kom det faktiskt med lite norrsken på en bild, fast norrskenet var så svagt, man såg det inte med blotta ögat, så färgerna såg bara konstiga ut på bilden.
   Kram!

   Radera
  2. Ah, nu såg jag ditt svar! Va roligt att du prövade ta bilder, tycker det blev bra! Jag kan bli trött på alldeles för perfekta norrskensbilder och även andra där det liksom inte finns så mycke konstnärlig touch, men det tycker jag att dina bilder har! Kram <3
   (Får inte notiser om att du har svarat, konstigt nog, men jag har ju också blogspot och det beter sig lite som det vill..)

   Radera
  3. Tack! :) Ja, en del bilder är ju så perfekta att de nästan ser konstgjorda ut, då blir det svårt att få känslan, på nåt sätt. Kram! <3
   (Håller med, blogger gör verkligen som det vill, tror inte heller att jag får notiser när nån svarat,,,,)

   Radera