måndag 21 september 2015

Tunga dagar - för både mej och katten!


Nu har det varit (och är) ett par tunga dagar, med feberfrossa, halsont, ledvärk (mer än vanligt) huvudvärk etc. Jag fattar inte, såhär ska det inte kännas den här årstiden. Sommaren och hösten ska jag ju vara piggare än såhär. En vanlig vår- eller vinterdag är ju det här normalt, men jag har nog sådana här perioder året runt fast jag kanske inte minns att det är såhär ibland. Berodde det på att jag var på Coop för några dagar sedan fast jag egentligen kände att jag inte orkade?

Jag är inte förkyld, har faktiskt börjat lära mej att känna skillnad på äkta och "falska" förkylningar/influensor.

Känner mej ändå klar i huvudet. Har tittat på tv, sett en dokumentär om slukhål, en om TV-serien Bron och nu är det nåt om en veterinär. Jag funderar på om det kan vara norrsken ute och om det i så fall går att se, men orkar inte kolla.

Twinkle har det också tufft. Så länge jag ligger i vardagsrummet går det bra, men ligger jag i sovrummet så skriker hon. När jag verkligen behöver vila så måste jag stänga in mej med öronproppar. Då får hon panik och skriker, även om min man är uppe. Så hon gillar inte att jag vilar dagtid eller om jag ligger för länge på morgonen. Men går jag upp och lägger mej i vardagsrummet är hon tyst och nöjd. När jag är instängd och har öronproppar går det ju bra för mej, men jag är rädd att grannarna ska tro att jag misshandlar katten!

Vi fick förresten Twinkles provsvar för ett tag sedan, men det tog ganska lång tid. I vilket fall som helst så har dom inte hittat något som ger anledning till oro, sa dom. Hon hade lite lätt förhöjda blodfetter, men det var väldigt lite. Så nu har vi uteslutit allt som dom tyckte behövde kollas upp. Varför hon varit lös i magen vet vi inte, men det är ju inte hela tiden, bara ibland. De tyckte att vi vid tillfälle kunde komma tillbaka och diskutera kosttillskott.

Här kommer en bild från i påskas, då jag placerat ett påskägg under hennes huvud. Och hon ligger kvar!! 

6 kommentarer:

 1. Ledsamt höra hur du mår just nu, vill skicka dig en stor kram!!!

  SvaraRadera
 2. Finaste Twinkle...hon kan både irritera och slappna av. Hoppas nu innerligt att Du inte blir förkyld som en del andra :-) Hoppas också att du får må lite bättre i höst men kanske du "gör bort" att må dåligt nu och så blir november och december jättebra månader med advent och pynt och allt som hör till! Kraaaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen precis, om man fick göra bort det nu och vara pigg senare :) Ja, Twinke har haft det lite jobbigt de här dagarna, hon tycker nog det är för lite action här hemma. Kraaaam

   Radera