onsdag 8 april 2015

Orolig...

Jag har märkt att en av katterna, Kitty, inte kissar ordentligt. I går morse när jag tömde kattlådan reagerade jag på att det var ovanligt lite kiss i den. På eftermiddagen igår hittade jag en liten kissklump, ca 3-4 cm i diameter. Och på kvällen såg jag henne sätta sej och kissa ännu en minikiss. I morse hade vi en mellanstor kissklump (troligtvis från den andra katten) och en liten.

Ja, det kanske låter absurt att jag sitter här och bloggar om hur mycket mina katter kissar, men det kan vara riktigt allvarligt när kisseriet inte fungerar - precis som hos människan, fast människor ofta är lättare att undersöka och behandla.

Ibland har man ju hört att katter drar sej för att gå på lådan om dom tycker att den är för skitig, men i så fall borde det vara få, men stora kissklumpar i lådan, istället för flera små. Men för att vara på den säkra sidan har dom fått en ren låda med fräsch sand.

I övrigt så märker jag ingen större skillnad på Kitty (inte på Twinkle heller). Hon äter, dricker, bajsar, leker. Jag har försökt klämma henne på magen för att försöka känna om urinblåsan är svullen eller om hon verkar ha ont. Jag lyckades inte känna nåt, men jag är ju ingen veterinär. Hon lade öronen lite lätt bakåt och viftade lite lätt med svansen när jag klämde på henne...undrar vilken katt som inte skulle göra det?

Jag är  i alla fall rädd för nån typ av FUS/FLUTD. Och nu väntar jag på samtal från veterinären... 

Och här stormar det! Det lät nyss som att taket skulle flyga av...


4 kommentarer:

 1. Hoppas det inte är nåt allvarligt med din katt...Min ena katt hade problem härom året ,,,när vi renoverade...Hon småskvätte hela tiden och satte sig ibland på golvet ,vilket hon aldrig gör annars...Men det var stressrelaterat pga allt stök och bök och omändringar...Ibland kan det visst utlösas bara av att nan möblerar om...I vilket fall som helst så fick hon penicillin även om det inte direkt visade bakterier och så satte vi Feliwaydosa i vägguttaget ...Sedan har det varit lugna puckar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej & tack för din kommentar :)
   Jag tror att det är lugnare nu, hon har kissat mer nu :) Men jag skulle avvakta och se hur det går under natten, bara ge henne blötfoder med tillsatt vatten så hon får i sej mer vätska.

   Vi hade en incident för ett par år sedan då vi bestämde oss för att testa Feliway, jag vet inte om det hjälpte eller inte, när vi tog bort den var det ingen som märkte nån skillnad, men den gjorde nog sitt jobb när det behövdes :) Våra katter är rätt lugna, men de är väldigt beroende av oss människor och av varandra - delar man på dem blir det skrik. Vilket det nog lär bli inatt när de inte får sova tillsammans... :)

   Radera
 2. Inte alls roligt att känna oro för husdjuren, det är ju så svårt när de inte kan prata. Håller tummarna för att det går bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nä, det värsta är ju att dom inte kan säga till om dom har ont.

   Radera