tisdag 19 maj 2015

Bakslag & bildbehandling


De flesta som har barn vet ju att det inte alltid är så enkelt att få dem att gå och lägga sej i tid på kvällen. Det blir ofta tjat och ibland bråk (har jag hört). Min man har liknande bekymmer - med mej, när jag ska förflytta mej från vardagsrumssoffan till sängen på kvällen. Ibland inser jag inte hur trött jag är förrän jag nästan är för trött för att gå upp. Kvällen är ofta den tuffaste tiden, då dygnets alla skedar* är förbrukade. Och ändå finns det saker kvar att göra.

Jag brukar oftast få hjälp att flytta alla mina saker (dator, handväska med mediciner, hudkrämer, lypsyl, nikotin, vatten och allt annat som jag behöver tillgång till 24/7). Men det svåraste att flytta på är mej. För på vägen från punkt A till B ser jag ju massvis av saker som "jag måste göra". Jag ska bara, jag ska bara... Fast benen viker sej kan jag ju inte låta bli att vattna blommorna.

- Men gå och lägg dej! (pekar vänligt men bestämt mot sovrumsdörren)
- Men jag måste vattna Sophoran, annars dör den ju!
- Det kommer du oxå att göra om du INTE GÅR OCH LÄGGER DEJ!

Han menar att det är allt det där "lilla extra" som jag gör, när orken egentligen redan är slut, som gör att jag aldrig kan återhämta mej. 

Det här var alltså igår. Idag vaknade jag med svår huvudvärk, nåt konstigt i halsen och frossa. Trodde först att jag blivit förkyld på riktigt, men så var inte fallet. Det är det gamla vanliga. Och idag är jag sängliggande.

Jag har haft några halvtunga dagar nu då jag inte orkat mycket. Mamma har varit här med mat och hjälp oss med fönsterputs och annat <3 Igår ville jag i alla fall följa med på ett par affärer, var så less på att vara hemma och ingenting göra, kanske är det även det jag betalar för idag.

Nu, när jag legat hela dagen så har huvudvärken och frossan avtagit något. Nu kan jag leka med Lightroom! Det är så roligt och det bästa med bildbehandling är att man aldrig blir klar!
*skedar: Se The Spoon Theory av Christine Miserandino.

4 kommentarer:

 1. Känner så väl igen det där med ska bara..precis när man ska sova. Magnesium hjälpte mig tidigare men fick sluta med just det märket pga biverkningar. Att gå i affärer är det värsta som finns, ljud och stimuli,och krasch som kommer på ett brev på posten. Kan dock ej handlar tröjor/jacka påpostorder,det måste ske i affär.Vila på !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vissa saker vill man ju liksom se själv innan man köper. Men nog är det märkligt vad slut man kan bli av att gå i ett par butiker, fast vi valde en tid på dagen då det är som minst folk. Men det är ändå mycket intryck och det blir nog mycket mer "motion" än vad man tror.
   Alltså, det här med magnesium. Jag har förstått att många upplever stor skillnad i "effekt" beroende på märke, men jag har inte testat att äta det själv nån längre tid...

   Radera
 2. Så fina bilder och snygga färger - till och med jag fattar att du inte målat om köket för att det ska bli en snygg bakgrund :-) Kraaaaam

  SvaraRadera