fredag 1 maj 2015

Sköna maj!


Så, nu är det officiellt vår! Jag bor ju i Norrbotten, så de flesta har väl redan haft vår ett tag. Men all snö är borta nu, man kan ana knoppar på träden osv.
Jag hade en önskan om att få se en eld igår, men så blev det inte. Spenderade eftermiddan på vårdcentralen istället och fick kortison (betapred) mot astman. Så ville hon (läkarn) titta i halsen. "Du ser ju röd ut - har du ont i halsen?" Jaa, typ 5 i fem år nu ;) Men hon ville iaf utesluta bakteriell infektion ifall att jag inte känner skillnaden mellan en infektion och mina vanliga symptom, så jag fick ta en snabbsänka som var normal! Inte "diffust hög" som den alltid var förr.

Men jag sitter och funderar på många saker. Undrar om det skulle hjälpa med en luftrenare?
Har kollat på Net on Net där dom rekommenderar en som ser ut såhär:


Det var mycket fina recensioner, många hade blivit hjälpa. Det var till och med en som skrev att den tar upp en hel del damm så därför behöver man inte damma lika ofta! Låter ju helt fantastiskt :)

Och sommaren närmar sej med stormsteg, jag har inte glömt att jag skulle behöva investera i en AC heller. Och mörkläggningsgardiner! Det kommer bli dyrt det här....
8 kommentarer:

 1. Kloka investeringar som säkerligen är värda sitt pris - du kan ju alltid önska dig grejerna i födelsedagspresent (i förskott då vill säga!) kraaaaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir i mycket förskott isåfall :) Jag tror folk har redan börjat köpa så man får nog skynda sej så dom inte tar slut. Håller på att försöka läsa på om portabla AC:ar...det är en djungel...jag vill ju inte att man ska behöva ha öppet fönster, t.ex...
   Kraaaam

   Radera
 2. Allvarligt? Bor Du i Norrbotten å inte har snö? Blir så förvånad... Investering i hälsan är ju nödvändig om ofta inte kul ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag bor i Piteå, snön far ju fortare här än i inlandet. :)
   Ja visst är det nödvändigt ibland...fast jag hellre lagt pengar på annat ;)

   Radera
 3. Vi har två sådana där, en i vardagsrummet och en i sovrummet. Det har hjälpt mig massor under pollenperioderna måste jag säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej & kul att du hittat hit :) låter ju bra att dom hjälper! nu kanske jag måste beställa....

   Radera
 4. Vi kör med luftrenare här, det samlar dammpartiklar så det inte flyger omkring. Sen hjälper det mot ovälkomna dofter, lite mot pollen också.
  Vi bestämde oss för att köpa vanlig fläkt nu, för ac:n vi hade i somras lät för mycket och kylde med vatten vilket ger mer fukt i lägenheten, som kvalster o mögelsporer trivs i. Svårt det där. Men Clas Ohlson har en tyst fläkt (Honeywell, ca350:-) som fick bäst i test i Hyresgästföreningens tidning(speciellt på att den är tyst). Så den går på 'avgiftning' nu i en plastpåse med vår luftrenare, jag är ju så kemikaliekänslig och känner av nya plaster.
  Mörkläggningsgardin satte min man upp i somras, helt ovärderligt, både för att stänga ute ljus och värme.
  Vi ska få nya ventiler i lägenheten, för våra funkar inte som dom ska(självdrag), och då sätter dom in pollenfilter, är så tacksam för det! Men vi ska fixa pollennät för fönstret också ifall vi vill ha öppet mer.
  Man är ju så utsatt om inte hemmiljön är bra, när man är hemmabunden, och ibland säger bostadsbolagen att allt funkar som det ska, men denna gång lyssnade dom på oss! Vår bovärd är väldigt omtänksam, hon vet hur sjuk jag är.
  Mycket att tänka på, och dyrt.. Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jättemycket att tänka på! Pollennät för fönsterna visste jag inte ens fanns!

   Jag försöker hitta en portabel ac för mindre rum på nätet - jag vill "bara" att den ska ha inbyggd avfuktare och att jag samtidigt inte ska behöva hänga ut en gigantisk slang genom fönstret för jag vill kunna ha fönstret stängt - p.g.a ljud, ljus, pollen, miljögifter mm. Men det verkar som att jag begär för mycket. Mamma sa som förslag att jag köper en ac utan slang och samtidigt köper en avfuktare som får stå bredvid :)

   Så skönt att ni har en bra bovärd!
   Vår förra var bedrövlig. Vi hittade svartmögel i lägenheten, men innan dess hann både jag & katten bli astmatiker. Jag jag insjuknade förövrigt i ME under den tiden. Men bovärden menade på att vi ljög/hittade på/inbillade oss, eftersom att ingen annan som bott där hade blivit sjuk! En fin paradox - ingen kan bli sjuk förrän någon annan blivit det innan :)

   Tack för dina tips! Ska kolla efter pollennät oxå! Kram <3

   Radera