torsdag 14 maj 2015

Fototriss - moln


Jag ville verkligen delta i fototriss den här veckan, men jag har inte kunnat ta mej ut på några fototurer så det blir bildarkivet denna gång!

I somras uppstod detta fenomen, med gulorangea moln. Det blev ett mycket märkligt sken. Kan hända var det några dagar efter en stor skogsbrand längre ner i landet, jag har ibland undrat om det hade ett samband. Eller så var det nåt helt annat.
Jag drömmer ofta om naturkatastrofer av olika slag, tornados och tsunamis är ett återkommande tema. Inte så mycket nuförtiden kanske, men det kommer med jämna mellanrum. Inatt drömde jag faktiskt om en tornado!

Jag drömde att jag var i en byggnad av något slag med stora fönster och såg en tornado komma med full fart. Vad gör man? Jo, fram med kameran! Men jag fick inte fast det rätta objektivet på kameran! Och när det väl satt fast och jag skulle försöka ta en bild så ville inte kameran fokusera! Det var hemskt.

Här kommer två bonusbilder på ovädersmoln. Det var väldigt mörkt, men kanske inte riktigt så här svart i verkligheten ;)


http://fototriss.blogspot.se/2015/05/fototriss-del-301-moln.html8 kommentarer:

 1. vackra men besynnerliga moln...de gul/orange

  SvaraRadera
 2. Moln kan vara så mycket, dramatiska, fluffiga, mystiska ja, nästan vad som helst. Fina bilder med alla färger du fick med och bonusbilderna ser lite allvarsamma ut :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja, det finns moln och så finns det moln... :)

   Radera
 3. Läckert gulfärgade moln.
  Usch för dina stormigadrömmar, men lite oväntat att det är rädslan för att missa att fota eländet som blir det obehagliga. Drömmar talar sitt egna språk.
  /kiki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, drömmar är inte alltid så rationella. Men vem vet hur man egentligen skulle reagera om man blev vittne till nåt sånt...kanske det skulle slå slint i hjärnan i verkligheten oxå :)

   Radera
 4. Så svart...är det sneda trädet vid stugan? Så otroliga färger naturen själv fixar (och fotografen förstås) !!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, samtliga bilder är tagna på stugan! :) Kram

   Radera